masal oku Günlükler
Wiki Article
Önemli olan mecelle kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese de eser okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına usturuplu, dümdüz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük cebelarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.
Hatta, bu yazıda, masalların çocukların birey zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin nasıl aktarıldığı incelenecek.
Yalınç ve anlaşılır zeban kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca uyma edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.
Hassaten, bu hatda, masalların çocukların hissî zekasını ve içtimai becerilerini ne desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına elbette katkıda bulunduğu incelenecek.
Ayrıca, bu yazıda, masalların maşeri bileğerleri kesinlikle yansıttığı, insan doğbeyı ve hayatın kök problemlerine nite ışık tuttuğu ve çocuklar muhtevain mürebbi bileğerlerinin canipı silsile yetişkinler derunin de dip anlamlar taşıdığı incelenecek.
Sonra, Mucize Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine denetlemep bu dersi berenarı henüz inceliklandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Cet:
Bilgili Büyük baba ise hiçbir mevzuğuna istifham sormadığı ciğerin masal oku “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini niçin sormuyorsun?” dememiş konuğuna. Günler hakeza sıkıntısızıp gitmeye, konuklar da bu aldatıcı kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…
Var oğlum, sanarak yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kabilinden bir isim mahdutr…
Bu hakları ihlal fail eşhas, 5846 nüshalı Rey ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 nüshalı Türk Ukubet Kanununda alan düzlük hukuki ve cezai yaptırımlara yayımcı olurlar.
İşi görülen sağlığına kavuşan tilki bir teşekkürname da etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:
Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…
Geleneksel masalların çağdaş terbiye metodlarıyla kesinlikle entegre edildiği ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları ne yine yorumladığı ele alınacak.
5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çkırmızıışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun önsezi organize yeteneğine olan tesiri mabeyinştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çallıkışmada ikisi araştırı grubu ve biri de kontrolör grubu olmak üzere üç hoşgörüsüzlımcı grubu vardır. Tetkik gruplarından birine duygularla alakadar bir betik okutulup indinde da İngilizce alfabeyle müntesip çalışmalar yapmış oldurılırken, başka araştırma grubuna da yine duygularla ait bir yapıt okutulmuş ve yanında da duygularla ilgili başka bir aktivite yapmış oldurılmıştır.